Kul på jobbet

Här dummar jag och Malin oss lite, allt för att lätta upp dagen lite. :)


Sen var jag ner till Mora och jobbade en helg och då blev jag sminkad av en av fotograferna och sedan posade jag lite.
Kommentarer
Postat av: nadja

HEj jag har en fråga till dig det är så att jag har tänkt på börja siljansbackens makeup skola som du gått på och jag undrar om dom är bra där och om man måste stå för smink och borstar själv alltså köpa det själv?och sen undrar jag om du fick jobb lätt efter din utbildning?mycket tacksam för svar

2011-09-06 @ 08:56:36
Postat av: filura

Hej!Jag tycker Siljansbacken är en bra utbildning, den går inte så djupt ner i all sorts makeup, vilket är förståligt med tanke på att den är på distans. Har hört man får praktik nu under tiden man utbildar sig med. Jag klarade proveti oktober förra året så inom loppet av ett år så har jag fått ett makeup jobb. Make up store och de har ju bara personal från sina egnautbildningar, så där är det alltid svårt att få tycker jag. Sen när du klarat provet och fortsätter så kan du sätta din egen nischpå hur du sminkar, men ändå har grunden. Man slutar ju aldrig utvecklas inom det här. :) Vet att de även ibland rekomenderat några elever tillolika jobb, då företag ringt och frågat.Bor du i en större stad och kankse har kontakter så lär du säkert hitta ett jobb ganska fort. Under utbildningen så håller de med allting.Jag tycker du ska gå, det är skitskoj och du får en bra grund som du själv kan utveckla. Vill du däremot lära dig mer "udda" makeup så bör du söka en annan utbildning. Här får du bara lära dig skönhetsmake.Hoppas du får det skoj oavsett hur du gör. Lycka till!!

2011-09-06 @ 10:10:09
Postat av: nadja

hej och tack för ditt fina svar,Jag bor i en liten stad i norrland piteå så finns inte så mycket skönhetssalonger här tyvär.Jag är lite osäker på hur jag vill göra om det är värt att gå utbildningen eller inte.Jag tror säkerligen det är kul men man vill det ska vara givande också.FÅr man som ett diplom sen så man är klar?

2011-09-06 @ 11:12:06
Postat av: filura

Ja du får diplom och kan kalla dig för certifierad makeup artist efter det. :) Jag är superglad att jag gått den iaf, då kunde jag jobba under tiden och slippa ta dyra lån. :)

2011-09-06 @ 14:40:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0